't Vossebos

 

Een van de in het oog springende projecten van de dorpsraad Nieuw-Vossemeer is het Vossebos in de Veerweg.
 

Op een terrein, dat in erfpacht is bij de gemeente en eigendom van Staatsbosbeheer, heeft de dorpsraad o.a. een ijsbaantje en ‘trimbos’ gecreëerd.
 

Het ijsbaantje is mede tot stand gekomen door de actie ‘Kern met Pit’ van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij.  De KNHM organiseert al sinds 1978 Kern met Pit. KNHM begeleidt bewoners bij de verbetering van hun buurt, wijk, dorp of stad.
 

…En in 2014 kwam de dorpsraad in de finale van de door de provincie georganiseerde actie ‘Dorpenderby’.  De dorpsraad had daar het idee ingediend om een ‘spelen in de natuur’ terrein te maken. Dit bracht een bedrag op van 10.000 euro om het idee uit te voeren. Het mooie terrein aan de Veerweg (achter de Hoogte) is aangekleed met een grote houten tafel en banken, houten Vossen en speelelementen. De basisschool gaat bij goed weer regelmatig de ‘gymnastiekles’ doen in het Vossebos. Ook is er 2 achtereenvolgende jaren 1000 euro gewonnen met een fotowedstrijd van de organisatie ‘Groen dichterbij’.
 

Vrijdagavond 2 mei 2014 was, onder muzikale begeleiding van dweilband De Vosseblaozers, de opening van dit ‘spelen in de natuur terrein’.  Burgemeester Joseph Vos van Steenbergen kreeg niet alle trossen ballonnen los. Hij loste dit op door Raph Oostvogels, een van de aanwezige kinderen, de totempaal in te jagen, maar ook dat verliep niet vlekkeloos. Vos, niet voor één gat te vangen, gaf Raph een stevig kontje en de naam, ’t Vosse-bos kwam tevoorschijn. Leerlingen van school Merijntje hebben deze naam bedacht.


Burgemeester Vos: ,,Sommige burgemeesters moeten wel 25 jaar wachten tot er iets naar hen wordt vernoemd en ik heb na dik 4 maanden al mijn eigen bos. Dat vind ik toch knap gedaan,’’ zei hij lachend. Hij roemde de Dorpsraad en de vele vrijwilligers voor het tot stand brengen van de vele faciliteiten in Nieuw-Vossemeer. Hierna gingen een aantal sportieve teams de trimbaan veroveren en werd er door het publiek kwistig met gekleurd poeder gegooid tijdens de ‘colorrun’.

In het voorjaar van 2015 zijn de houten speeltoestellen officieel gekeurd waarmee het terrein voldoet aan de daarvoor geldende eisen.

De dorpsraad onderhoud, mede met de gemeente, zelf gedeeltelijk dit terrein.
 

De actie ‘Dorpenderby’ werd door Omroep Brabant gevolgd en in beeld gebracht, onderstaand een door ons zelf gemaakt impressie van een opnamedag van Omroep Brabant;

 

 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake