AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden

AD:binnenland

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
last updated: 15 ma 2018 - 14:44
 • Afschaffing dividendtaks definitief van tafel: Kabinet akkoord over 1,9 miljard
  De afschaffing van de dividendbelasting is definitief van de baan. Regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie bereikten vanmiddag een akkoord over hoe de 1,9 miljard die daardoor overblijft dan kan worden besteed.
 • Shoppen voor een kunstkerstboom doe je in je korte broek
  In veel tuincentra liggen de schappen al vol met kerstballen en kerstverlichting. Niet iets te vroeg? ,,Welnee, eind augustus belden de eerste klanten al op met de vraag wanneer de kerstspullen weer in de winkel lagen."
 • 'Crimineel koopt DDoS aanval op bank voor slechts 40 euro'
  Cybercriminaliteit brengt steeds grotere risico's mee voor de economie en de samenleving, stelt het Centraal Planbureau in een nieuwe risicoanalyse. Hackers gaan steeds geraffineerder te werk, tegelijk wordt internetcriminaliteit gemakkelijker en goedkoper uit te voeren. Voor 40 euro koop je al een aanval op een bank.
 • Hoogleraren: mogelijke schijn belangenverstrengeling rond Rutte
  Twee hoogleraren integriteit vinden dat premier Mark Rutte de mogelijke schijn van belangenverstrengeling wekt door de manier waarop hij omgaat met de zakelijke belangen van Ben Verwaayen, een van zijn belangrijkste adviseurs. Ze vinden dat de VVD openheid van zaken moet geven, schrijft HP/De Tijd.
 • Ongekend: vijf zomerse dagen op rij in oktober
  De warme nazomer houdt voorlopig nog even aan. Op het KNMI station in het Limburgse Ell is vandaag 25,1 graden gemeten, voor de vijfde dag op rij. ,,Zo warm is het sinds de metingen nog nooit geweest in Nederland op 15 oktober."
 • Volgende week geen directe treinen tussen Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Leiden
  Er rijden zaterdag 20 tot maandagochtend 29 oktober geen directe treinen tussen Rotterdam en Utrecht Centraal, Den Haag en Leiden. Reizigers moet rekening houden met vertragingen die oplopen van een kwartier tot drie kwartier.
 • 'Mijn vrouw is behoorlijk goed in geld uitgeven'
  In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Petra en Jeroen huren een rijtjeshuis in Veldhoven. De kinderen van Jeroen, Roan (14) en Milo (12), zijn er van woensdag tot en met zaterdag.
 • Voorwaardelijke straf voor op scooterrijder schietende agente
  Een politieagente die in april vorig jaar in het Groningse Hoogkerk vier keer op een scooterrijder schoot, heeft vandaag een voorwaardelijke taakstraf van 120 uur gekregen.
 • Helden A5 rijden onwel geworden automobilist klem
  Een aantal nog onbekende bestuurders heeft vanmorgen op de A5 tussen Amsterdam en Schiphol een mogelijk ernstig ongeval voorkomen. Een man raakte al rijdend onwel. Dat werd door andere weggebruikers opgemerkt die hem met gebruik van hun eigen auto's tot stilstand wisten te brengen.
 • Mobieltjes in de ban: hier moeten studenten práten
  Terwijl scholieren zich suf appen en googelen tijdens de les, zijn mobieltjes op de sociale faculteit van de Rotterdamse Erasmus Universiteit verboden. Wie toch appt of scrollt, dreigt het vak niet te halen.
 • Zutphense supermarkt ontruimd na onwel worden van bezoekers
  Bij een Coop-supermarkt in Zutphen zijn meerdere personen vanochtend onwel geworden. De brandweer verricht op dit moment metingen in de supermarkt.
 • Arjen Lubach maakt kinderboek over de benoeming van Rob Jetten
  Het is waarschijnlijk niemand ontgaan dat de Brabantse Rob Jetten de nieuwe fractievoorzitter is van D66. Meteen in de eerste week was er al veel kritiek op de jonge politicus. Er is al zo veel gebeurd sinds de aanstelling van Jetten, zo dacht Arjen Lubach. Tijd om dat even op een rijtje te zetten op een manier, zodat iedereen het begrijpt: in een kinderboek.
 • OM: celstraf voor achterlaten kind (3) op Amsterdam Centraal
  De 40-jarige Nabila R. nam volgens het Openbaar Ministerie (OM) een groot risico door haar toen driejarige zoontje vorig jaar achter te laten op Station Amsterdam Centraal. De officier van justitie eiste vandaag bij de rechtbank in Amsterdam een celstraf die gelijk staat aan de negentien dagen die ze al heeft vastgezeten en zestig dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
 • Militair die klaagt niet veilig tussen collega's
  Militairen die klagen over misstanden in de organisatie krijgen te maken met een â??stroperige, ondoorzichtige en escalatiegevoelige wijze van afhandeling. De sociale veiligheid binnen Defensie is onvoldoende.
 • Tentamenstress? UvA biedt studenten knuffeltijd met puppy's
  Overvolle studiezalen, notitieblokken vol aantekeningen én een druk sociaal leven. Tentamentijd is voor veel studenten flink aanpoten. De Universiteit van Amsterdam (UvA) biedt aankomende tentamenweek studenten daarom de mogelijkheid om tijdens het studeren te knuffelen met puppy's. Om zo de studiestress te verminderen.
 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake