AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden

AD:binnenland

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
last updated: 18 do 2018 - 14:41
 • 'Baas, stuur je werknemers morgen na de lunch maar lekker naar huis'
  Hoe anders zou ons leven eruit zien als iedereen maar 3 uur per dag zou werken? Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.
 • Maagverkleining zonder operatie in Tilburgs ziekenhuis
  Een medische primeur in Tilburg: zonder operatie is de maag van een patiënt verkleind. Dat is gelukt in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg.
 • Onthoofde pop achtergelaten bij Emir Sultan Moskee in Amsterdam
  Bij de Emir Sultan moskee in Amsterdam-Noord is vannacht een onthoofde pop neergelegd. De pop is besmeurd een rode substantie en het hoofd is aan een touw opgehangen. Er werd bij de pop een briefje met een boodschap gevonden.
 • NAM: Halveer gaswinning Groningen voor code groen
  Om in het aardbevingsgebied in Groningen van code rood naar code groen te gaan moet de gaswinning in het gebied met 50 procent worden teruggeschroefd. Dat stelt de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in een brief aan het Staatstoezicht op de Mijnen.
 • Scholen in het noorden blijven op 14 februari dicht
  De basisscholen in Groningen, Friesland en Drenthe gaan woensdag 14 februari op slot. De leraren in de noordelijke provincies zijn de eerste die in een estafette gaan staken. ,,Het overleg met minister Slob is hoopvol, maar niet genoeg om de acties op te schorten.''
 • Student half blind na steek in gezicht op campus universiteit Wageningen
  Bij een geweldincident op de campus van de Wageningen Universiteit zijn vandaag twee gewonden gevallen. Volgens een medewerker van de universiteit is één van hen een student die aan één oog blijvend blind is geraakt door een steek in het gezicht. Een man die verward gedrag vertoonde, is aangehouden.
 • Schoolbus botst op boom: acht kinderen en chauffeur gewond
  Een bus met schoolkinderen is in het Brabantse 's Gravenmoer tijdens de storm tegen een boom gereden. Daardoor zijn acht kinderen gewond geraakt. De chauffeur zou er ernstig aan toe zijn.
 • NS zet alle treinen stil, veel schade aan het spoor
  De Nederlandse Spoorwegen (NS) en ProRail hebben besloten om het treinverkeer stil te leggen in verband met de zware storm van vandaag. De storm leidt volgens de NS tot veel storingen en schade aan spoor en bovenleidingen. Ook zijn er bomen en andere voorwerpen op sporen en treinstellen gevallen.
 • Kamervragen over 91-jarige vrouw die urenlang op ambulance moest wachten
  Het relaas van de 91-jarige Lies van Delft uit Capelle aan den IJssel, die maandag met een gebroken heup vijf uur moest wachten op een ambulance, leidt tot beroering in politiek Den Haag.
 • Journalist raakt tienduizend euro kwijt door oplichter via 'Tikkie'
  De Fraudehelpdesk waarschuwt voor oplichters die de betaal-app Tikkie van de ABN-Amro nabouwen. Daarmee hengelt het internetgespuis gegevens binnen waarmee ze bankrekeningen van hun slachtoffers kunnen plunderen. Voor verslaggever Gerard Lukken kwam de waarschuwing te laat.
 • Rutte moet lobbyen om IOC-zetel
  Premier Rutte moet lobbyen voor een zetel is bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC), meent chef parlement Hans van Soest.
 • Urker kerklied is kei van een hit op internet
  Mannenkoor Urker Zangers heeft een enorme hit met het lied Vaste rots van mijn behoud. Het is al ruim 2 miljoen keer bekeken en beluisterd op het YouTube-kanaal van het EO- programma Nederland Zingt.
 • Wat vliegt het eerst: biertje of pizza?
  Een kratje bier dat door een drone wordt thuisbezorgd. Het lijkt toekomstmuziek, maar Grolsch is er serieus mee bezig. Vlak evenmin Domino's Pizza uit. Ook dat bedrijf wil de lucht in.
 • Bankmedewerkers tipten bende voor overval op bejaarde vrouw
  Een bejaarde vrouw uit het Brabantse Bladel is in september het slachtoffer geworden van een overval na een tip van 'foute' Rabobankmedewerkers. Zij hadden een bende overvallers uit Breda ingeseind over een flink geldbedrag dat de vrouw ging ophalen bij het lokale Rabobankfiliaal.
 • Ondanks storm nog geen NK Tegenwindfietsen
  Waarschijnlijk windkracht 9 vandaag. Ideaal weer voor de vijfde editie van het NK Tegenwindfietsen op de Oosterscheldekering. Zou je denken. Toch is het evenement, opnieuw, letterlijk afgeblazen.
 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake