AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden

AD:buitenland

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
last updated: 19 vr 2018 - 12:20
 • Verkiezingsstunt: Poetin voor camera kopje onder in ijskoud wak
  De Russische president Vladimir Poetin is vanochtend kopje onder gegaan in het ijskoude water van het Seligermeer ongeveer 400 kilometer ten noordwesten van Moskou. Poetin liep ten overstaan van Russisch-Orthodoxe priesters via een speciaal trapje het bevroren meer in voor de viering van Driekoningen.
 • Nederlandse vrouw (34) dood door lawine Zwitserland
  Een 34-jarige Nederlandse vrouw is om het leven gekomen door een lawine in de Zwitserse Alpen. Ze raakte gisteren bedolven door een sneeuwmassa, werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht en bezweek daar aan haar verwondingen. Een 26-jarige Nederlander raakte lichtgewond.
 • Premier Nieuw-Zeeland is zwanger: Ik word premier én moeder
  Premier Jacinda Ardern van Nieuw-Zeeland is zwanger van haar eerste kind. ,,Ik ben straks premier én moeder", aldus de drie maanden zwangere Ardern. Haar man Clarke Gayford zal als 'stay at home dad' grotendeels voor het kind gaan zorgen.
 • In Engeland kun je maar beter niet ziek worden
  Patiënten die op de grond liggen bij gebrek aan bedden,een tekort aan ambulances en 50.000 geschrapte operaties. Artsen, ziekenhuisdirecteuren en patiënten slaan alarm in Groot-Brittannië: het zorgsysteem is zwaar overbelast.
 • 'Dochter van paar dat kinderen martelde plande ontsnapping al 2 jaar'
  Het koppel uit Californië dat hun dertien kinderen opgesloten hield in hun woning, is vandaag officieel aangeklaagd voor onder meer marteling, kindermisbruik en onrechtmatige opsluiting. Volgens de openbare aanklagers werden de kinderen geslagen, uitgehongerd en vastgeketend.
 • 'Man uit Arizona vermoordde negen mensen in drie weken'
  Een man uit de Amerikaanse staat Arizona wordt verdacht van negen moorden in drie weken tijd. Hij werd in eerste instantie opgepakt nadat hij zijn moeder en stiefvader zou hebben neergeschoten.
 • Camera's in alle klaslokalen in Delhi na geweldsincidenten
  Na meerdere geweldsincidenten waarbij kinderen waren betrokken, heeft de Indiase provincie Delhi besloten om in alle klaslokalen in de hoofdstad bewakingscamera's op te hangen. Ouders krijgen kunnen wanneer ze dat willen meekijken via een speciale app op hun mobiele telefoon.
 • Nederlandse piloot in recordtijd van New York naar Londen
  De Nederlandse piloot Harold van Dam heeft een nieuw snelheidsrecord gevestigd op het traject New York-Londen. De door hem bestuurde Boeing 787-9 Dreamliner van luchtvaartmaatschappij Norwegian overbrugde de afstand in slechts vijf uur en 13 minuten, drie minuten sneller dan het vorige record.
 • 94 jaar celstraf geëist voor Amerikaans paar dat kinderen folterde
  Het Californische echtpaar dat jarenlang zijn grote schare kinderen het leven onmogelijk maakte, wacht hoogstwaarschijnlijk een langdurige gevangenisstraf.
 • Zeven miljoen dollar vooralsnog hoogste bod op Hitlers Mercedes
  De Mercedes-Benz die in 1939 speciaal voor Adolf Hitler werd ontworpen en gemaakt, ging gisteren onder de hamer. Het hoogste bod dat tot nu toe bekend is, ligt op zeven miljoen dollar, meldt The Economic Times.
 • Paus trouwt Chileens koppel in het vliegtuig
  Paus Franciscus heeft twee geliefden in de echt verbonden tijdens een vlucht tussen twee Chileense steden. Zij vroegen de kerkvorst om zijn zegen, waarop de paus voorstelde een stap verder te gaan.
 • Chaos in Franse gevangenissen tijdens protest cipiers
  Meer dan 120 gevangenen in de grote gevangenis in het Franse Fleury-Mérogis weigeren naar hun cellen terug te keren. De actie valt samen met protesten van cipiers in Frankrijk.
 • Drone redt levens zwemmers in nood
  Twee zwemmers die voor de Australische kust in de problemen waren gekomen, kregen hulp uit onverwachte hoek. Een drone liet een opblaasbare reddingsboei vallen. De jongens van zeventien en vijftien jaar konden zich vervolgens alsnog in veiligheid brengen.
 • Op zoek naar de ruige kanten van Singapore
  Singapore is zo futuristisch, verwesterd en toeristisch dat het meer op Disneyland lijkt dan op Azië. In het oosten van de ministaat liggen wijken die minder platgetreden zijn.
 • Europarlement wil onderzoek landbouwgiflobby
  Het Europese Parlement gaat de rest van dit jaar grondig onderzoeken welke methoden het Amerikaanse mammoetbedrijf Monsanto heeft gebruikt om een nieuwe vergunning te krijgen voor zijn omstreden landbouwgif Roundup.
 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake