AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden

AD:buitenland

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
last updated: 14 do 2017 - 16:13
 • Rutte wil uitleg van May over Brexit
  Premier Mark Rutte wil opheldering van zijn Britse collega Theresa May over hoe zij verder wil met de Brexit. Ook wil hij dat de afspraken die zij eind vorige week maakte met Commissievoorzitter Juncker, zo snel mogelijk in juridisch bindende teksten worden vastgelegd.
 • Missie tegen IS is 'veenbrand', maar blijft nodig
  De missie tegen IS in Irak en Syrië blijft nodig, al zullen Nederlandse F-16’s wel minder bombarderen dan zij in 2016 deden. Ook is de kans ‘aanzienlijk’ dat de Nederlandse F-16’s niet de hele periode ingezet worden in Syrië. Dat zei minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken vandaag in een debat met de Tweede Kamer.
 • Vrouw duwt andere vrouw onder metro in Roemenië
  Een 36-jarige vrouw heeft dinsdagavond een andere vrouw onder een metro geduwd in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Dat melden Roemeense media. Het slachtoffer overleefde het drama niet.
 • Poetin: Klokkenluider Rodsjenkov is een Amerikaans agent
  De Russische president Vladimir Poetin heeft klokkenluider Grigori Rodsjenkov, de oud-directeur van het Russische antidopingbureau, vandaag een ,,agent van de Amerikaanse geheime dienst'' genoemd.
 • Oud-CIA-agenten op zoek naar de miljoenen van Pablo Escobar
  De Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar verdiende zo veel geld, dat hij besloot een deel ervan te begraven. Omdat nog niet alles boven water is, besloten twee voormalige CIA-agenten op zoek te gaan naar zijn miljoenen.
 • Crowdfunding voor onderzoek naar dood fotomodel Ivana Smit
  Familie en vrienden van fotomodel Ivana Smit zamelen geld in om een eigen onderzoek naar haar dood te kunnen bekostigen.
 • Bermuda draait homohuwelijk kort na invoering terug
  De senaat van Bermuda heeft gisteren het homohuwelijk in het Britse overzeese gebied afgeschaft, slechts acht maanden nadat het werd ingevoerd. De maatregel moet alleen nog worden goedgekeurd door de gouverneur van het land. Het huwelijk zal dan worden vervangen door een geregistreerd partnerschap. Dat meldt The Guardian.
 • Turkije blijft kwetsbaar ondanks spurt economie
  De Turkse economie heeft in het derde kwartaal een spectaculaire groeispurt gemaakt van 11,1 procent. Ondanks de aanhoudende politieke turbulentie en onrust in de regio. Maar het is niet al goud wat er blinkt.
 • Dakloze vindt 300.000 euro op luchthaven
  Een dakloze Fransman had afgelopen vrijdag de dag van zijn leven. Hij vond 300.000 euro op de luchthaven van Parijs. Terwijl de man enkele vuilnisbakken aan het doorzoeken was en even achteruit leunde tegen een deur, ging die plots open. In de ruimte lag heel wat contant geld opgeslagen. De vijftiger twijfelde geen moment en ging ervandoor met de buit.
 • Mannen voor de rechter na meesleuren haai aan touw
  Drie Amerikaanse mannen die eerder dit jaar een haai meesleurden aan een touw achter een speedboot mogen zich voor de rechter verantwoorden. De video van het voorval zorgde voor veel commotie.
 • Cel dreigt voor chirurg die initialen op lever patiënten brandde
  Een Britse transplantatiechirurg dreigt de cel in te gaan, omdat hij de lever van zeker twee patiënten had voorzien van zijn initialen. De 53-jarige Simon Bramhall erkende zijn daad vandaag voor de rechtbank, meldt onder meer de BBC.
 • Actrice Salma Hayek: Harvey Weinstein is ook mijn monster
  Salma Hayek (51) is ook ten prooi gevallen aan Hollywoodproducent Harvey Weinstein, die door andere actrices wordt beschuldigd van verkrachting en aanranding. In een openhartig opiniestuk in New York Times doet de gevierde actrice haar verhaal. Eerder was ze bang dat niemand haar zou geloven.
 • Parlement dwarsboomt brexitplan May
  Het Brits parlement heeft premier Theresa May een nederlaag bezorgd door in te stemmen met een aanpassing van haar blauwdruk voor de uittreding uit de Europese Unie. Dat besluit kan de brexit nog gecompliceerder maken.
 • Zoontje vriest buiten dood, terwijl moeder binnen drugsroes uitslaapt
  Jamie Basinger lag na drugsgebruik uitgeteld op bed, terwijl haar 3-jarige zoontje Landyn ongezien naar buiten sloop. Het ventje uit de Amerikaanse staat North Carolina sloot zichzelf buiten en probeerde in de ijzige kou tevergeefs weer binnen te komen. De kleine Landyn bezweek aan de barre weersomstandigheden.
 • 193 landen tekenen VN-resolutie voor einde aan plastic in zee
  Vertegenwoordigers uit 193 landen hebben vandaag in Nairobi een resolutie van de Verenigde Naties ondertekend om een eind te maken aan de vervuiling van de oceanen door plastic. Deze actie biedt hoop op een verdrag met juridische verplichtingen.
 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake