AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden

AD:buitenland

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
last updated: 15 ma 2018 - 14:47
 • Chinese premier bezoekt Rutte: Grenzen open voor Nederlandse bedrijven
  Premier Mark Rutte heeft vanmorgen zijn Chinese collega Li Keqiang op bezoek gehad in Den Haag. De twee landen hebben uitgebreid gesproken over het versterken van de commerciële banden via het bedrijfsleven. China belooft de grenzen open te zetten voor Nederlandse bedrijven.
 • Politie overmeestert gijzelnemer in centraal station van Keulen
  Het centraal station van Keulen is afgesloten, nadat een onbekend aantal personen in de apotheek van het complex in gijzeling werd genomen. De dader is door agenten overmeesterd en een gegijzelde vrouw is lichtgewond geraakt.
 • Medewerkers Duitse energiereus RWE blokkeren toegang tot mijnen
  Duizenden werknemers van het Duitse energieconcern RWE hebben de ingangen naar bruinkoolmijnen en energiecentrales in Noordrijn-Westfalen geblokkeerd. De medewerkers protesteren tegen banenverlies, nadat RWE onlangs had aangekondigd zijn winning van bruinkool te verminderen.
 • Korea's maken werk van opening grens
  Noord- en Zuid-Korea zijn het er vandaag over eens geworden dat ze hard gaan werken om grensovergangen te maken. Mogelijk zijn er dan al in november of december verbindingen tussen de twee landen met wegen en spoorwegen.
 • Python valt door plafond bij ochtendvergadering Chinese bank
  Bankpersoneel uit de Chinese stad Nanning was afgelopen vrijdagochtend meteen goed wakker. Tijdens de ochtendvergadering viel er een python van anderhalve meter lengte door het systeemplafond, precies tussen twee werknemers in op de grond. Het dier schampt de schouder van een vrouw, die ineenkrimpt.
 • Gevoelig verlies voor CSU bij deelstaatverkiezingen Beieren
  De politieke bondgenoten van de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben bij de deelstaatverkiezingen in de Beieren een gevoelig verlies geleden.
 • Dertien doden door noodweer in Zuid-Frankrijk
  Zeker dertien mensen zijn om het leven gekomen door noodweer in het departement Aude in het zuiden van Frankrijk. Dat meldde de prefect van het gebied aan persbureau AFP. Er is code rood afgegeven voor het gebied.
 • Donorkinderen: Verbied Spaanse IVF-kliniek die in Nederland stellen werft
  Donorkinderen willen een verbod op de activiteiten van IVF Spain in Nederland. De Spaanse vruchtbaarheidskliniek werft hier stellen met een kinderwens voor een behandeling met anonieme eiceldonoren, wat in Nederland verboden is. De Reclame Code Commissie buigt zich over de zaak.
 • Ella (9) stierf door vuile lucht: rond haar dood piek in fijnstof
  Luchtverontreiniging eist jaarlijks duizenden levens. In Londen kreeg het probleem een gezicht: de 9-jarige Ella Roberta stierf na een hevige aanval van astma, op het moment dat de slechtste luchtkwaliteit ooit werd gemeten.
 • Erdogan en Salman hebben telefonisch onderhoud over verdwijning journalist
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en koning Salman van Saoedi-Arabië hebben zondagavond een telefonisch onderhoud gehad over de verdwijning van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
 • Trump: klimaatverandering toch geen hoax, maar verandert vanzelf weer terug
  President Donald Trump is in het Amerikaanse tv-programma '60 minutes' teruggekomen op zijn eerdere bewering dat de klimaatverandering een hoax is. Tegelijkertijd zegt hij dat het nog steeds onduidelijk is of de mensheid er iets mee te maken heeft en denkt hij dat het vanzelf weer een keer 'terug zal veranderen'.
 • Hillary: Affaire Bill geen machtsmisbruik, Lewinsky was al volwassen
  Hillary Clinton vindt dat haar man Bill zijn macht niet misbruikte toen hij als president een buitenechtelijke relatie kreeg met stagiaire Monica Lewinsky. ,,Ze was een volwassene'', zei de voormalig first lady vandaag in gesprek met CBS Sunday Morning.
 • De Wever weer ruim de grootste in Antwerpen
  In Antwerpen kan burgemeester Bart de Wever met zijn N-VA de stad blijven besturen met de christendemocratische CD&V en de liberale Open VLD. De coalitie leverde wat in, maar behoudt de meerderheid van raadszetels in de havenstad. Dat blijkt nadat zondagavond alle stemmen bij de gemeente-, districts- en provincieraadsverkiezingen in België zijn geteld.
 • McDonald's door het stof na weigeren gratis drankjes aan brandweerlui
  McDonald's heeft dit weekend zijn excuses aangeboden nadat medewerkers in het Britse York hardwerkende brandweermannen gratis drankjes hadden geweigerd. Zonder cash geen consumpties, was de boodschap, waarna andere klanten zich genoodzaakt zagen hun portemonnee te trekken.
 • 'Vluchtelingencrisis op Curaçao is onacceptabel'
  Curaçao wordt momenteel overspoeld door vluchtelingen uit Venezuela, maar op het eiland is een totaal gebrek aan hulp. ,,De situatie is zorgelijk en onacceptabel."
 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake