bndestem.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden

BN DeStem:bergen-op-zoom

bndestem.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
last updated: 14 do 2017 - 16:19
 • Oppositie in Woensdrecht spreekt 'treurnis' uit over wethouder De Waal
  HOOGERHEIDE - Wethouder Hans de Waal kan vanavond in de raadsvergadering van de gemeente Woensdrecht een motie van treurnis tegemoet zien. Die wordt ingediend door de oppositiepartijen AKT en PvdA vanwege het optreden van de wethouder in de bomenkwestie. De Waal is er niet van onder de indruk.
 • Gewonde bij aanrijding in Halsteren, auto vliegt over vluchtheuvel
  HALSTEREN - Donderdagmorgen heeft ereen aanrijding plaats gevonden tussen twee personenauto’s op de kruising Steenbergseweg met De Eendrachtweg - N286 bij Halsteren.
 • Bergenaar Heck schrijft biografie gitarist Jan Akkerman
  BERGEN OP ZOOM - Popjournalist Jean-Paul Heck uit Bergen op Zoom is bezig met een biografie van de Nederlandse gitarist Jan Akkerman. Dat boek moet eind volgend jaar in de winkel liggen.
 • Veel lof voor plannen over de buurthuizen in Bergen op Zoom
  BERGEN OP ZOOM - Alle politieke partijen zijn zeer te spreken over de plannen die zijn ontwikkeld rond de wijkhuizen in Bergen op Zoom. Ze vinden dat de expertgroep, die zich heeft gebogen over de toekomst van het buurtwerk, uitstekend werk heeft geleverd. ,,En nu snel aan slag", zo verwoordt Corry Damen van GroenLinks de algemeen heersende raadsmening eerder deze week.
 • Zo ziet appartementencomplex De Nieuwe Villa in Steenbergen er uit
  STEENBERGEN - De laatste loodjes. De Nieuwe Villa in Steenbergen is bijna af. Dat is ook goed te zien, nu alle stellages om het pand weg zijn gehaald. De nieuwe en oude villa staan gebroederlijk naast elkaar. Eigenaar en initiatiefnemer Leo Buuron is tevreden. ,,Veel mensen waren bang dat de oude villa weggedrukt zou worden, maar het ziet er goed uit zo. Ik krijg er veel complimenten en reacties over. Ik vind zelfs dat de oude villa wat beter uit de verf komt zo.''
 • Armoedepact gemeente Woensdrecht werkt: 'We hebben de pijn kunnen verzachten'
  HOOGERHEIDE - Het armoedepact in Woensdrecht heeft zijn vruchten afgeworpen. Steeds meer inwoners weten de weg te vinden naar de hulpinstanties die er zijn voor mensen die leven in armoede.
 • Krokussen langs de hele grens gaan Dodendraad uit '14-'18 tot leven brengen
  Honderdduizenden witte krokussen, langs de hele Belgisch-Nederlandse grens, gaan de Dodendraad uit de Eerste Wereldoorlog in herinnering roepen. De bollen gaan oktober 2018 de grond in.
 • Weer stok tussen de wieken van windmolens in Ossendrecht
  OSSENDRECHT - En weer trekt de Raad van State een streep door het plan van Eneco om vijf windturbines te plaatsen bij de Kabeljauwbeek in Ossendrecht. Nu omdat één molen net boven een natuurgebied uitsteekt. Eneco gaat de uitspraak bestuderen en besluit dan hoe het verder moet.
 • Pompejus is klaar! Wie durft?!
  HALSTEREN - Het zijn 129 treden. Op 34 meter hoogte ligt West-Brabant aan je voeten. De Peperbus, de Lourdeskerk, het Bravis ziekenhuis. De kerktorens van Halsteren, Lepelstraat, Moerstraten, Steenbergen. Zelfs met mistig en regenachtig weer is het uitzicht op het hoogste punt van Pompejus, de toren op Fort de Roovere in Halsteren, fameus.
 • Chocoladeletter-kwestie in Dinteloord raakt alle betrokkenen hard
  DINTELOORD - De 25 chocoladeletters die niet zijn uitgedeeld aan de verstandelijk beperkte bewoners van SDW Dinteloord, maar onder het personeel zijn verdeeld, liggen unitmanager Vincent Rijpert zwaar op de maag. ,,Daar hadden we echt goede redenen voor. Maar ik zit hier nu met huilende medewerkers."
 • 'Maak twee ton extra vrij voor Calfven'
  CALFVEN - Om de hoofdroute door Calfven niet gedeeltelijk, maar geheel te kunnen opknappen, stellen de fracties van PvdA en AKT de Woensdrechtse gemeenteraad voor 200.000 euro extra vrij te maken.
 • Dixie achtervolgt buschauffeur met hoge nood
  BREDA - In heel Brabant rijden morgen bussen rond, die op de voet worden gevolgd door een auto met aanhanger waarop een Dixie staat.
 • Parkeerboete bij ziekenhuis Bergen op Zoom heet straks vergunning
  BERGEN OP ZOOM - Wie volgend jaar parkeert in een van de straten bij Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom waar alleen vergunninghouders mogen staan, krijgt geen boete meer, maar een verzoek om achteraf een kortparkeervergunning te kopen.
 • Miljoenentekort op beschermd wonen in regio Roosendaal en Bergen op Zoom loopt verder op
  BERGEN OP ZOOM - De tekorten bij het beschermd wonen lopen nog verder op. Bergen op Zoom, Roosendaal, Halderberge, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht dreigen tot en met 2021 jaarlijks vele miljoenen te moeten bijpassen.
 • Bergse Kim Dousi wint reis om Arctic Marathon tussen de ijsberen te lopen
  BERGEN OP ZOOM - De nietsvermoedende Kim Dousi uit Bergen op Zoom werd woensdagmorgen door Radio 538 verrast met een reis naar de Noordelijke IJszee om daar deel te nemen aan de Arctic Marathon.
 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake