bndestem.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden

BN DeStem:bergen-op-zoom

bndestem.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
last updated: 17 vr 2018 - 17:41
 • Zeer grote brand bij gasbedrijf in Bergen op Zoom, A4 deels dicht vanwege rook
  BERGEN OP ZOOM - De brandweer is vrijdagmiddag rond 17.00 uur uitgerukt voor een zeer grote brand bij gasleverancier Voets Yellow Gas aan de Oude Moerstraatsebaan in Bergen op Zoom. De brand leek even voor 17.30 uur onder controle.
 • Oud-huisarts schenkt trampoline
  SINT-MAARTENSDIJK - Naast zwemmen kan de jeugd in Sint-Maartensdijk nu ook metershoog springen. In zwembad Haestinge is een zogeheten bergtrampoline in gebruik genomen. Een cadeau van voormalige huisarts Hans Janssen voor het dorp.
 • Stadsspeeltuin weken dicht
  BERGEN OP ZOOM - Stadsspeeltuin Van Glymes sluit na dit weekeinde de poort en blijft zeker tot 8 september dicht. Kinderen zijn de dupe van de impasse die is ontstaan tussen de gemeente Bergen op Zoom en de Stichting Stadsspeeltuin.
 • Minderjarige verdachten straatroof Halsteren hebben mogelijk meer op kerfstok
  HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM - De twee jongens van 14 die donderdag werden aangehouden na een brutale straatroof in Halsteren hebben vermoedelijk eerder die dag ook getracht om een andere fietser te beroven. Bovendien komt hun signalement overeen met een straatroof van een dag eerder aan de Melanendreef in Bergen op Zoom
 • 'Het lijkt wel regel: Hoe minder mensen te besteden hebben, hoe meer dieren ze hebben'
  ETTEN-LEUR/SINT WILLEBRORD - "Hij is vandaag jarig", zegt de vrouw tegen de dame achter de toonbank, terwijl ze haar arm liefdevol om de schouder van haar zoontje legt. Nee, 'hij' is niet die zoon, maar een van de honden. "Maar die is voor mij net zo belangrijk hoor", zegt ze stralend, terwijl ze haar oudste knuffelt.
 • Minister: informatie over A29-boetes laat langer op zich wachten
  Ministers Ferdinand Grapperhaus (Justitie) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben uitstel gevraagd op het dossier ‘Flitsboetes A29’.
 • Putte richt schuimkanon weer op de jeugd
  PUTTE - Het schuimkanon staat zaterdag weer klaar voor de vijfde editie van 'Te Land, Ter Zee en in Put', plus een foamvolleybalveld en opblaasbare attracties. Een traditie om te koesteren, vindt het Jeugd en Jongeren Werk Putte (JJWP).
 • Eerste speelrondes amateurvoetbal: Unitas'30 en Hoeven openen met derby, Moerse Boys ontvangt Rood-Wit
  Vrijdag heeft de KNVB de eerste speelschema's voor het nieuwe amateurvoetbalseizoen bekend gemaakt.
 • Tholen krijgt businesscentrum
  THOLEN - Tholen krijgt een groot nieuw evenementencentrum met kantoorruimte: Business & Eventcentrum Tholen (BET). Dat komt op bedrijventerrein Welgelegen, tussen sportclub Salus en doe-het-zelfzaak Multimate. De bouw start bij voldoende belangstelling.
 • Jan Slabbekoorn neemt met moeite afscheid van Stichting STAD
  THOLEN - Hij heeft er lang over lopen dubben, maar heeft een besluit genomen. Jan Slabbekoorn (48) stopt als voorzitter annex penningmeester bij de Thoolse Stichting STAD. Een besluit dat hem zwaar viel: ,,Vooral omdat ik er zoveel passie en enthousiasme in stak."
 • Minder huisuitzettingen in Bergen op Zoom door nieuwe aanpak
  BERGEN OP ZOOM - Het aantal huisuitzettingen in de gemeente Bergen op Zoom is fors afgenomen sinds de gemeente begin dit jaar is overgestapt op een nieuwe aanpak. Waren er in januari nog 14 aanvragen tot woningontruiming, in februari waren dat er nog 10 en in maart 4.
 • Onzekere tijden voor Palm Parkies in Bergen op Zoom
  BERGEN OP ZOOM - De subsidie voor de Bergse edities van Palm Parkies loopt niet zoals vorig jaar werd gemeld in 2019 af, maar in 2018. Dat betekent dat het openluchtfestival op het Wilhelminaveld de komende zomer het mogelijk zonder overheidsgeld moet doen. De reden voor de afgebouwde subsidie is het nieuwe subsidiebeleid van de gemeente.
 • Wennen aan geursensatie van meurende gft-bakken
  Ze hebben een 'vies' beroep, de mensen die de hoofdrol spelen in onze zomerserie 'Vuile Handen'. We vergeten vaak dat ze er zijn. Zij die letterlijk onze rommel opruimen, de vieze klussen doen. Zonder morren. Met liefde voor hun 'vieze' beroep. Wij maken als eerbetoon, samen met hen, ook even onze handen vuil. Vandaag aflevering 6: de vuilnisman.
 • Hiphop, dance en het levenslied naar de Bergse Plaat: 'Twee festivaldagen om van te watertanden'
  BERGEN OP ZOOM - De namen liegen er niet om. Met onder meer Lil' Kleine en Jebroer op vrijdag en Tino Martin en André Hazes op zaterdag op het affiche wordt er door de organisatoren hoog ingezet.
 • Verdachte (14) van beroving aangereden door politieauto bij aanhouding in Bergen op Zoom
  HALSTEREN/BERGEN OP ZOOM - Twee jongens van 14 jaar zijn donderdagmiddag aangehouden in Bergen op Zoom, ze worden verdacht van een beroving in Halsteren donderdagochtend. Een van de jongens werd bij de aanhouding aangereden door een politieauto.
 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake