bndestem.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden

BN DeStem:zeeland

bndestem.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
last updated: 14 do 2017 - 16:21
 • Vergunning van 15 jaar: redelijk of absurd?
  SLUIS - Het verlenen van een vergunning van vijftien jaar aan speelautomatenhallen in Sluis is 'absurd hoog', vindt raadslid Robert Evers (PvdA). Hij was tijdens een commissievergadering van de Sluise gemeenteraad onlangs een roepende in de woestijn, waardoor het voorstel van B en W het komende week tijdens een raadsvergadering gemakkelijk gaat halen.
 • Zicht op personenvervoer Gent-Zelzate
  GENT - Over vier jaar rijden er waarschijnlijk ook personentreinen tussen Gent en Zelzate. De Vlaamse overheid is bereid hiervoor in de buidel te tasten. Dat is opmerkelijk, want de federale Belgische overheid is verantwoordelijk voor investeringen in spoorwegen.
 • Negen rotjes in schoolkluisje Terneuzen
  TERNEUZEN - Tijdens een controle van de schoolkluisjes op twee scholen in Terneuzen zijn woensdag vuurwerk en stanleymesjes gevonden.
 • Krokussen langs de hele grens gaan Dodendraad uit '14-'18 tot leven brengen
  Honderdduizenden witte krokussen, langs de hele Belgisch-Nederlandse grens, gaan de Dodendraad uit de Eerste Wereldoorlog in herinnering roepen. De bollen gaan oktober 2018 de grond in.
 • Passant bevrijdt vader en zoontje uit auto die op de kop in sloot ligt
  OOSTERLAND - Een passant heeft woensdagavond om 19.40 uur een vader en zijn zoontje uit een auto bevrijd op de Molenweg in Oosterland. De auto was door nog onbekende oorzaak op de kop in de sloot terechtgekomen.
 • Antwerpse Zoo in Chinese sferen
  ANTWERPEN - Veel dieren zijn in winterslaap, toch is er genoeg pracht in de Antwerpse Zoo. Honderden lichtsculpturen zijn er te zien tijdens China Light.
 • Overlijden van Lily (5) en Mike (3) slaat in Nieuw-Namen in als een bom
  NIEUW-NAMEN - Na het verkeersongeval op de Sloeweg-Noord waarbij Lily (5) en Mike (3) dinsdag om het leven kwamen, verwerkt Nieuw-Namen de klap.
 • Karel Appel terug in Terneuzen
  TERNEUZEN - Karel Appel, abstract Nederlands schilder van allure, is terug in Terneuzen.
 • Raad Sluis achter idee voor extra beloning van gemeentebestuur
  SLUIS - Een grote meerderheid van de Sluise gemeenteraad staat achter de zogenaamde 'opclassificatie' van het gemeentebestuur. Dat betekent in het geval van Sluis dat dat behandeld wordt alsof die gemeente meer dan 24.000 inwoners heeft, terwijl dat in de praktijk iets lager is. Raadsleden en wethouders krijgen daardoor meer betaald.
 • Rechters in Vlaamse Kasteelmoordzaak mogen blijven
  BRUGGE - De rechters in de zaak rond de Vlaamse Kasteelmoord blijven op hun post. Het Hof van Cassatie heeft de eis van verdachten om de rechters te vervangen, verworpen. Daardoor kan de rechtszaak komende week worden hervat.
 • Progressief Hulst: sluit aan bij particuliere duurzaamheidsinitiatieven
  HULST - In plaats van dubben over en talmen met maatregelen op het vlak van duurzame energie, moet de gemeente Hulst dankbaar aansluiten bij burgerinitiatieven. Dat vindt de raadsfractie van Progressief Hulst (PH).
 • Vertrouwde gezichten op kieslijst van CDA Hulst
  HULST - Het CDA in Hulst kiest voor vertrouwde namen op de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart. De vier zittende bestuurders bezetten de bovenste plekken.
 • Richard de Jong in de race voor VVD-zetel in Sluis
  OOSTBURG - Makelaar Richard de Jong uit Nieuwvliet staat op een verkiesbare plaats voor de VVD tijdens de komende raadsverkiezingen in de gemeente Sluis. Hij bezet plaats vier, want in de huidige situatie genoeg zou zijn voor een zetel.
 • Sprong in de tijd aan Scheldekade
  TERNEUZEN - Alsof je in een tijdscapsule bent beland, zo ziet het nieuwe aangezicht van een prominent stuk van de Scheldekade in Terneuzen eruit. De eerste fase van de bouw begint waarschijnlijk eind volgend jaar.
 • School verongelukt meisje stelt deur open voor ouders en leerlingen
  NIEUW-NAMEN - De Sint-Jozefschool in Nieuw-Namen waarop het vijfjarige meisje zat dat gisteren samen met haar broertje om het leven is gekomen bij een ongeluk, biedt ouders en leerlingen vandaag de mogelijkheid stil te staan bij de gebeurtenissen. Een deskundige op het gebied van rouwverwerking wordt daarbij ingezet.
 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake