Auteur Topic: Krachtenbundel  (gelezen 157 keer)

admin

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Berichten: 482
Krachtenbundel
« Gepost op: oktober 26, 2017, 06:01:30 pm »
PERSBERICHT

Wethouders uit West-Brabant nemen Krachtenbundel in ontvangst

Kwetsbare burgers delen bijzondere levensverhalen
Op maandag 30 oktober nemen wethouders Cor van Geel (Steenbergen), Corné van Poppel (Roosendaal), Corry Janssen-Janssen (Alphen-Chaam) en Paula Jorritsma (Woudrichem) de Krachtenbundel in ontvangst. Dit is een bundel met twaalf mooie levensverhalen van kwetsbare mensen. Zo laten de wethouders zien hoe belangrijk het is dat mensen uit kwetsbare doelgroepen meedoen in de maatschappij. In de speciale editie ‘‘Regio West-Brabant’’ van de Krachtenbundel zijn inspirerende levensverhalen van mensen uit deze regio gebundeld: verhalen die de afstand tussen mensen kunnen verkleinen en vooroordelen kunnen wegnemen.
Wethouders in gesprek
Voor deze speciale editie gingen de wethouders van deze gemeenten op bezoek bij kwetsbare burgers. Tijdens persoonlijke ontmoetingen haalden zij bijzondere levensverhalen op. Ook relaties van (zorg)organisaties die niet dagelijks in contact komen met cliënten, ontmoetten hen om hun verhaal op te halen. Al deze verhalen zijn gebundeld in de 32e editie van de Krachtenbundel. Stuk voor stuk beschrijven de vertellers hoe zij, ondanks tegenslagen, krachtig in het leven staan. Zo kun je bijvoorbeeld het verhaal van Mevrouw Wesdorp (65) lezen. In haar gesprek met wethouder Cor van Geel vertelt ze over haar roerige jeugd, waarin ze door haar vader werd mishandeld. Ze ziet dat als de oorzaak van haar artrose. Het viel haar zwaar toen ze in een scootmobiel belandde, maar inmiddels woont ze in een aangepaste woning en geniet ze van de dingen die ze wél kan! Of lees het verhaal van Peter (59) en Coby (43), die door zijn drugsgebruik diep in de schulden raakten. Toen zij depressief raakte besloten ze dat het roer om moest. Peter ging afkicken. Inmiddels zijn ze een hecht gezin en helpen Coby en Peter anderen als ervaringsdeskundige. 

Wethouders nemen bundel in ontvangst
Op maandag 30 oktober nemen de wethouders de Krachtenbundel in ontvangst bij SDW in Roosendaal. Marieke van Gastel, werkzaam bij Reëlle, overhandigt de bundel. Marieke heeft een progressieve spierziekte en is gebonden aan een rolstoel. Tijdens de feestelijke middag krijgen de openhartige verhalenvertellers allemaal persoonlijk een exemplaar uitgereikt met hun levensverhaal. Alle deelnemende organisaties zullen daarbij aanwezig zijn.

Professionals met beperking
De twaalf persoonlijke verhalen zijn gebundeld door initiatiefnemer Reëlle, een communicatiebedrijf uit Valkenswaard waar alleen professionals met een beperking werken. De Krachtenbundel is op maatschappelijk verantwoorde wijze gemaakt: de bundel is geredigeerd, gefotografeerd en vormgegeven door de professionals van Reëlle met een beperking. Reëlle weet uit eigen ervaring dat levensverhalen mensen dichter bij elkaar brengen. Zo werkt zij aan haar missie om voor iedereen meer sociale winst te behalen

Verspreiding
De Krachtenbundel verschijnt in een oplage van 3.000 exemplaren. Alle deelnemende organisaties en de gemeenten uit de regio West-Brabant verspreiden de magazines in hun netwerk. Daarnaast verschijnt het magazine in digitale vorm op de website van Reëlle Communicatie: www.reelle.nl/krachtenbundel. De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag zal ook deze editie van de Krachtenbundel in het archief bewaren voor het nageslacht.

Gemeenten/organisaties die deelnemen aan deze bundel zijn:
Gemeente Steenbergen, Gemeente Roosendaal, Gemeente Alphen-Chaam, Gemeente
Woudrichem, Thebe, SDW, Autimatch, MEE West-Brabant, Idris, Stichting Prisma,
AMO, De Riethorst Stromenland en GGZ Westelijk Noord-Brabant.