Dorpswebsite van Nieuw-Vossemeer, maandag 15 oktober 2018

Dorpsbelang oktober 2018 in pdf
--

BN DeStem:bergen-op-zoom

bndestem.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
last updated: 15 ma 2018 - 20:06
 • Jos Rampart : A.M. de Jong uit Nieuw-Vossemeer is levende geschiedenis
  NIEUW-VOSSEMEER - Pas vorige week heeft hij de villa in Blaricum bezocht. De plek waar schrijver A.M. de Jong op 18 oktober 1943 door de SS werd vermoord. De gedenksteen heeft Neerlandicus Jos Rampart (68) niet gezien. Te ver van de weg af. Evenmin heeft hij het interieur van het nog steeds bewoonde huis gezien.
 • 'Elk jaar weer verbaasd over aantal deelnemers Putse Kermisloop'
  PUTTE - Zondag was het slenteren in Putte bij de Putse kermis. Maandagavond lag de loopsnelheid een stuk hoger tijdens de Putse kermisloop. Het loopfeest trok ook maandagavond weer ruim 1500 deelnemers. En aan de voorafgaande kids run namen ruim 300 kinderen deel.
 • ProRail begonnen met aanleg geluidsschermen Parallelweg
  BERGEN OP ZOOM - Langs de Parallelweg in Bergen op Zoom heeft spoorbeheerder ProRail een begin gemaakt met het vervangen van de geluidsschermen.
 • Na Nilis, Pfaff en Advocaat haalt Noad Wim Kieft naar Flipland
  SINT-PHILIPSLAND - De Stichting Voetbalschool van NOAD'67 heeft 't weer voor elkaar. Wéér komen er voetbal-bn'ers deze week een clinic verzorgen op de voetbalvelden in Sint-Philipsland. Maandag werd de voetbaldriedaagse geopend door Wim Kieft.
 • Vooral normaal doen als de koning naar Zeeland komt
  THOLEN/RENESSE - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen dinsdag een streekbezoek aan Schouwen-Duiveland en Tholen. Hieronder staat op een rijtje waar je moet staan om het hoge bezoek goed te zien en met een beetje geluk, een mooie selfie te maken met Máxima. Het is de twaalfde keer sinds de troonswisseling dat Zeeland koninklijk bezoek ontvangt.
 • Doneeractie voor bij gasexplosie omgekomen Harry Videler uit Putte
  PUTTE - De kinderen van de vrijdag overleden Harry Videler uit Putte zijn via Facebook een doneeractie begonnen voor hun moeder. Harry Videler kwam vrijdagmiddag om het leven door een gasexplosie in zijn woning in Putte.
 • Vijf zwaargewonden door ongeluk; aantal slachtoffers komt uit Steenbergen
  PUTTEN/STEENBERGEN - De zeven Polen die afgelopen weekend crashten tegen een boom in Putten komen uit Steenbergen en het Gelderse Putten. Van twee Polen is niet bekend waar zij wonen.
 • Wedden dat je niet kunt gokken op Mathieu van der Poel in Putte-Kapellen
  Met de legendarische zin 'Had mijn vrouw maar één zo'n been' introduceerde Godfried Bomans in 1963 Marlene Dietrich op het Grand Gala du Disque. Wie het heden ten dage in de cross moet opnemen tegen Mathieu van der Poel zal gisteren hetzelfde verzucht hebben over het onderstel van de Nederlandse alleskunner. Zaterdag blesseerde die zijn enkel in een wedstrijd in Lokeren. De dag erop reed hij in Gieten met zijn overgebleven been iedereen toch weer gewoon naar huis.
 • Twee aanhoudingen voor hennepkweek in de achtertuin in Hoogerheide
  HOOGERHEIDE - Hoogerheidenaren hadden meermaals geklaagd bij de politie over overlast in een straat. Vaak genoeg voor de politie om een onderzoek in te lassen. Met resultaat. In de achteruit van een woning werd hennep gekweekt.
 • Auto belandt in sloot in De Heen
  DE HEEN - Een bestuurder is maandagmiddag met zijn personenauto van de weg geraakt in De Heen. De automobilist reed over de Zeelandweg-Oost en belandde een aantal meter lager in een sloot.
 • Plan voor verkeersproblemen Steenbergen
  STEENBERGEN - Het nog te ontwikkelen Verkeers-en Vervoersplan (GVVP) voor de hele gemeente was zaterdag het antwoord op veel vragen tijdens de kernbezoeken van de raad in Nieuw-Vossemeer, De Heen en Dinteloord.
 • Nog veel onduidelijk na 'schietpartij' in Bergen op Zoom
  BERGEN OP ZOOM - De politie doet maandag nog steeds onderzoek naar een mogelijke schietpartij op de Plejadenbaan in Bergen op Zoom. Of er daadwerkelijk is geschoten, is nog niet duidelijk.
 • Lijst Linssen wil aandacht voor heiwerkzaamheden
  BERGEN OP ZOOM - Bewoners van de wijken Markiezaten en Zeekant voelen zich in de kou gezet, zeggen Maikel de Bekker en Sander Siebelink van Lijst Linssen.
 • Mathieu van der Poel dinsdag ‘gewoon’ van start in Sluitingsprijs Putte-Kapellen
  Mathieu Van der Poel staat morgen gewoon aan de start van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. De organisatie heeft vooralsnog geen afmelding ontvangen. Van der Poel kwam afgelopen zaterdag ten val.
 • TenneT zegt miljoenencontract met Heijmans voor bouw 380kv-lijn bij Rilland op
  RILLAND - Netbeheerder TenneT heeft het miljoenencontract opgezegd met het consortium van Heijmans en het Duitse bedrijf Europoles, voor de bouw van nieuwe Wintrack II-hoogspanningsmasten tussen Borssele en Rilland. De beëindiging van het contract heeft directe gevolgen voor de planning van de 380kV-lijn.

Dorpsbelang online laatste berichten:

Opbrengst sponsorloop Merijntje

Lees het hier..

Pinbox komt op 27 november a.s.

Lees het hier..

Kampioenen

Lees het hier..

Sanering Kortendijk

Lees het hier..

Buurtbemiddeling

Lees het hier..

Zeilen met jonge mantelzorgers

Lees het hier..
 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake