Allerzielen 2018

Administrator (admin) on 04 Nov 2018

Indrukwekkende Allerzielenviering in de J. de Doperkerk.

In de Joannes de Doperkerk kreeg de Allerzielenviering dit jaar een bijzonder thema; we gedenken met licht.

Al in de middag waren de  vrijwilligers druk bezig om overal lichtjes weg te zetten zodat bezoekers over het hele kerkhof in het donker hun weg zouden kunnen vinden.

Het werd verrassend druk. Ongeveer 90 personen waren naar de viering gekomen om hun dierbaren te gedenken. Tijdens de viering werden eerst de overledenen van het afgelopen jaar genoemd en in het licht gezet. Familieleden konden de kaars, met daarop de naam van hun dierbare overledenen aansteken. Ook  was er voor iedereen een roos om mee naar huis te nemen.  

De dienst kende een ingetogen karakter. Iedereen aanwezig kende iemand die overleden was . De zorgvuldig uitgezochte woorden brachten troost ,respect en verbinding. De muzikale  omlijsting werd uitgevoerd door Jorn Knuit ondersteund door Bob Veldboer, Arno de Klerk en het gemengd koor onder leiding van Martien van Gaans. Zij allen zorgden voor een extra accent en bezinning.

 

Na de viering kreeg iedereen een brandende kaars aangereikt en ging men in optocht naar het kerkhof. De lichtjes die daar verspreid neer gezet waren  wezen de weg en zorgden voor een intieme sfeer.

Op het kerkhof volgde een korte ceremonie waar de werkgroep woorden van bezinning sprak, Jorn en Bob weer speelden en tenslotte sloot Arno af met een prachtig uitgevoerde Last Post op zijn trompet.

Hierna kon iedereen zijn brandende kaars neerzetten op het graf bij hun overledenen. De medewerksters van begrafenisonderneming Jannie Hulsbergen zorgden voor koffie en thee en stelde de afscheidskamer open.

Al met al werd het een indrukwekkende  Allerzielenviering waar veel mensen hun waardering over uit spraken.

Corrie van de Velde

PKC Joannes de Doperkerk

 

 

https://photos.app.goo.gl/dW6pBBMgu6yZ325v9

 

 

 

 

 

 

Terug


 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake