In polonaise door de H.J. de Doper

Administrator (admin) on 02 Mar 2017

 ingekomen 2 maart 2017

In polonaise door de H.J. de Doper.

Carnaval is een katholiek feest. Dat zou je zo vergeten omdat het twee heel verschillende werelden zijn. Dat die werelden samen kunnen komen zien we met carnaval. Ook in de H.J. de Doperkerk was het een feest. “We schrijven geschiedenis” was het carnavalsmotto en dat deden we dan ook. Op verzoek van Nar Imke kwamen niet alleen de kinderen maar ook de  volwassenen in beweging. Eerst nog wat aarzelend en afwachtend maar al snel goed op stoom. Twee keer de kerk rond in polonaise en hierbij begeleid door de Vossenblazers onze hofkapel met Carnaval, hier en daar aangevuld met muzikanten uit de Stoeprakkers.

Wat kan die hofkapel een lawaai maken. Oorverdovend mooi was het. Je zou zo het café induiken na de mis. Maar eerst toch een serieuze overweging tijdens de dienst die volgens een inmiddels goede traditie werd voorgegaan door Hein Paulussen. Het jeugdgezelschap en de prinselijke hofhouding was voltallig aanwezig en de sfeer was opperbest en uitgelaten.

Het koor onder leiding van Martien van Gaans droeg ook hun steentje bij en zorgde voor de meer ingetogen noot waardoor iedereen weer even tot rust kwam want dat was toch ook een doel. Even bewust worden van de plek waarin we ons begaven, het belang van dienstbaarheid en elkaar de ruimte geven zoals we zijn. De ruimte  geven om zich op zijn of haar eigen manier te uiten en te laten zijn wie we werkelijk zijn als we ons dagelijkse masker afwerpen.

Want dat we dagelijks proberen te leven naar sociale verwachtingen eist zijn tol. Daarom is carnaval zo geweldig. We mogen en kunnen los. Niets is te gek. 

Na de dienst trokken de leden van de hofkapel hun jassen weer aan, pakten hun instrument op en liepen al toeterend de H.J. de Doperkerk uit zo het café in. De koorleden zochten hun boekje bij elkaar en de meesten gingen huiswaarts. Denk echter niet dat zij niet genoten van carnaval. Thuis gekomen zat het gedreun van het lied”we schrijven geschiedenis” er nog helemaal in en ook thuis was het nog lang onrustig.

 

Corrie van de Velde

in polonaise door de kerk

 

 

 

 

 

 

Oudere topics:

Als in Vosmeer Als in Vosmeer de sterren stralen

Entreeborden Nieuw-Vossemeer entreebord, nieuw-vossemeer

Terug


 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake