Jubileum

Administrator (admin) on 20 Nov 2017

yes ingekomen 20 november 2017:

Sint Cecilia, het orgeltje en het jubileum.

In een goed gevulde J. de Doperkerk in Nieuw Vossemeer werd op de feestdag van Sint Cecilia stil gestaan bij de verdienste van koorleden. Maar liefst twee jubilarissen vieren hun 25 jarige lidmaatschap van het Gemengd koor. Adrie Hommel als bas en Toos Bax als sopraan kregen hiervoor een hartelijk dankwoord van pastoor Hans van Geel en natuurlijk de bijbehorende speld en oorkonde.


Dat Sint Cecilia patroonheilige is muzikanten is wel bekend maar hoe dat zo gekomen is weet eigenlijk niemand dus was Hans van Geel op internet gaan zoeken en vertelde over zijn bevindingen. Over hoe zij gedwongen was tot een huwelijk waarbij haar maagdelijkheid verloren zou gaan, over hoe zij hartstochtelijk bad en zong en zichzelf hierbij begeleidde op haar orgeltje en hoe het haar lukte ook haar echtgenoot zich te laten dopen en zodoende haar maagdelijkheid te behouden (zo gaat het verhaal).Sindsdien zijn Cecilia en haar orgeltje voor eeuwig verbonden.


Adrie en Toos werden door de vele aanwezigen gefeliciteerd en met en bekroond met een welverdiend applaus. We hopen van harte dat Toos en Adrie nog lang hun plaats als bas en sopraan in het Gemengd koor van de J. de Doperkerk zullen innemen. Iedereen die graag het gevoel willen proeven wat zingen met je doet wordt van harte uitgenodigd om mee te komen doen.


Corrie van de Velde

 

25 jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwere topics:

Kerstboomverbranding kerstboomverbranding

Cultuur in het kerkje

Oudere topics:

Brandvraag

Nieuw-Vossemeer heeft er 'n winkeltje bij .. winkel, nieuw-vossemeer

Terug


 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake