Kerstconcert

Administrator (admin) on 25 Dec 2017

Kerstconcert in de J. de Doperkerk.

 

Op de donkere avond van 20 december 2017 stroomde de J. de Doperkerk langzaam vol voor het jaarlijks  kerstconcert van Semper Crescendo. Overal waren al klanken te beluisteren van oefenende muzikanten en dwarrelde kinderen door de kerk. Geven en nemen was het thema dit jaar . De Semper Kids  traden op tijdens het eerste gedeelte van het concert. De kleintjes  kwamen niet boven hun muziek standaard uit. Alleen het randje met lichtjes van hun kerstmuts waren zichtbaar. De kwaliteiten van hun muzikale talenten was echter groots te noemen. De Semper Kids hebben veel potentie en dat belooft wat voor de toekomst.

Een onroerend moment wat op mij diepe indruk maakte was hoe tijdens  het lied Halleluja de volwassen muzikanten uit alle hoeken van de kerk kwamen en de kleintjes van Semper Kids omsloten en zo samen speelden. Het deed me denken aan een kudde die hun kostbaarste bezit beschermen en koesteren. Ik kreeg er kippenvel van.

Tijdens de pauze werd er gecollecteerd voor een goed doel en dat was dit jaar de brandwonden afdeling van  het Maasstad ziekenhuis. Dit had alles te maken met het heftige ongeluk waar Ko Visser en zijn familie mee geconfronteerd zijn afgelopen jaar.

Pastoor Hans van Geel sprak  daarna in zijn preek over hoe de winterse sfeer van afgelopen dagen hem had geholpen om tot rust en bezinning te komen en zo het verhaal van deze preek te voltooien. Het was voor hem ,en voor ons inwoners uit Nieuwe Vossmeer, een bijzonder moment omdat dit de laatste keer was dat hij in onze J.de Doperkerk preekte. Het ga u allen goed waren zijn laatste woorden en wij wensen hem dat natuurlijk ook.

Na de pauze nam het grote orkest van Semper Crescendo het stokje over. Zij speelde mooie en echt geen gemakkelijke stukken. De sfeer was goed en iedereen genoot van de muzikale hoogtepunten van dit concert. De inmiddels regionale beroemde zangeres Martine Westenbroek zong tijdens het concert kerstliederen die iedereen kende en mee mocht zingen,iets wat ook gedaan werd. Haar stem en optreden oogsten veel bewondering.

Na  het vertellen wat de collecte had opgebracht (het mooie bedrag €329,90) werd iedereen uitgenodigd voor glühwein en warme chocolade melk op het plein van de Vossenburcht. Daar was het fris, feestelijk en gezellig rond de vuurkorven. Dit jaarlijkse concert van Semper Crescendo en Semper Kids in samenwerking van de vrijwilligers en pastoraal team van de J. de Doperkerk, de medewerkers van de Vossenburcht was een groot succes.

Corrie van de Velde

U treft hier foto's van deze avond

 

 

 

 

 

 

Nieuwere topics:

Uitslagen carnaval carnaval, prijsuitreiking, foto's

Jeugdgevolg bekend jeugdgevolg 't Vosse-ol

Oudere topics:

Uitbreiding Nieuw-Vossemeer 'Beltmolen' uitbreidingsplan beltmolen nieuw-vossemeer

Sfeerverlichting Kreek sfeerverlichting kreek

Terug


 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake